Semplice eleganza
Írta: Kozma Zsuzsanna Módosítás: (2012 szeptember 25) Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Tájékoztatás nyertes pályázatról

 

 

Támogatást nyert a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás a TÁMOP 5.1.1-11/1 kiírásra benyújtott „Egy jobb életért!” elnevezésű pályázata. Az októberben induló projektet megvalósítására közel 150 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a társulás és konzorciumi partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület.

 

A projekt 3 fő tevékenységcsoportra osztható: hátrányos helyzetűek képzése, foglalkoztatásának elősegítése; szociális, oktatási és foglalkoztatási közszolgáltatások szakembereinek képzése; Biztos Kezdet program megvalósítása.

A hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának érdekében mezőgazdasági gépkezelő, fakitermelő, informatikai és vállalkozói ismereteket magában foglaló képzések lesznek elérhetőek az érdeklődők számára.

A releváns szférákban dolgozó szakemberek kooperációs-, munkaerőpiaci integrációs , falugondnoki-, képzéseken, szupervíziós tréningen, valamint esélyegyenlőségi felkészítésen vesznek részt.

Az egyesület a Devecser, Iszkáz és Somlószőlős településeken létrehozásra kerülő Biztos kezdet házakat működteti majd a megvalósítás időszakban. A gyermekházakban a 0-5 éves korú gyermekeknek és szüleiknek szerveznek programokat, foglalkozásokat.