Semplice eleganza
Írta: Kozma Zsuzsanna Módosítás: (2012 február 10) Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

TÉRSÉGI SZAKMAI KIRÁNDULÁS 2011.

 

A Társulás 2011. november 3-4-ére térségi szakmai kirándulást szervezett, melyen a tagönkormányzatok polgármesterei, körjegyzői  és a társulás munkaszervezetének tagjai vettek részt.


A résztvevők többek között a Magyar-Ukrán határ mentén megbúvó kis településre, Móricz Zsigmond szülőfalujába, Tiszacsécsére; Szatmárcsekére; Túristvándira; Nagybányára (RO)és Érpatakra látogattak el. Móricz Zsigmond szülőfalvában annak Emlékházát és a település református templomát s a 24 m magas tölgyfa harangtornyot tekintették meg. Szatmárcsekén az egyedülálló csónakos fejfás temetőt és az ott található Kölcsey Ferenc síremlékét látogatták meg. Túristvándi településén a már turistalátványosságként működő Vízi malom megtekintése volt a program. 
A kirándulás következő állomása a romániai Nagybányán található Teleki Magyar Ház volt, melyben a Teleki Társaság működik. A társaság több civil intézmény számára biztosít helyet, helytörténeti gyűjteményt, különböző kiállításokat, kulturális rendezvényeket és programokat, összefogva ezzel a környékbeli magyar közösségeket. Az utolsó állomás Érpatak volt, ahol dr. Orosz Mihály polgármester, a csapatot a településen körbevezetve, intézményeit megmutatva mutatta be az Érpataki Modellt.